Üdvözöljük az Egom-Car autósiskolánk honlapján! Több éves tapasztalattal a hátunk mögött hoztuk létre iskolánkat, amelyben személyautó vezető oktatást végzünk.  Elfoglalt tanulóink az elméleti képzést e-learning tanfolyam formájában is elvégezhetik. Iskolánk vizsga sikerességi mutatója 2024.  első  negyedévében 50 %.

Személygépkocsi és kistehergépkocsi

A "B" kategóriával a (forgalmi engedély bejegyzése alapján) legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegű, a vezető ülésén kívül legfeljebb 8 állandó ülőhellyel rendelkező gépkocsi, amely lehet személygépkocsi vagy kis tehergépkocsi is.

Mikortól lehet?

Ez a vezetői engedély a járművezető 18. életévének betöltéséig csak belföldön történő járművezetésre jogosít.
                   Még milyen jármű vezetésére jogosít?


Nehéz (a forgalmi engedélyből megállapíthatóan 750 kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű) pótkocsinak "B" kategóriás, nem kezdő vezetői engedéllyel való vontatásához két feltételnek kell teljesülnie: 

A nehéz pótkocsi (forgalmi engedélyből megállapítható) megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó gépkocsi (forgalmi engedélyből megállapítható) saját tömegét, és az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege (vagyis a két forgalmi engedélyből megállapítható megengedett legnagyobb össztömegek összege) nem haladja meg a 3500 kg-ot.


A "B" kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még - az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig - a mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsija, a segédmotoros kerékpár, a lassú jármű és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erővel vont jármű.

SZAKÉRTŐ CSAPAT

Kelemen Zsolt

Oktató

"21 éves oktatói tapasztalattal, 1 millió levezetett és 1.5 millió leoktatott kilóméterrel a hátam mögött...."

Kelemen Zsoltné

Irodavezető

"A rendszerezés és adminisztráció mestereként támogatom a gyors ügyintézést."